Paralizia in Somn ~ Remedii

Paralizia in somn (sleep paralysis)
Paralizia in somn
  Dupa cum am mai scris, aparitiile succubi au fost atribuite, de catre oamenii de stiinta, fenomenului paraliziei in somn. Paralizia in somn este o stare de semi-constienta care apare intre somn si starea de veghe, de multe ori din cauza trezirii bruste; este o stare terifianta in care cel ce o experimenteaza nu se poate misca si de multe ori simte presiuni pe piept, ca si cum ar fi presat de cineva sau de ceva. De multe ori acesta are impresia si ca in camera se mai afla cineva.... sau ceva.
Pentru a combate aceasta stare, acest fenomen al paraliziei in somn, urmati una dintre urmatoarele metode. Recomandat ar fi sa le memorati pentru a va reaminti atunci cand este cazul. Aceste metode va pot ajuta sa va treziti pe deplin ori ca adormiti - normal, de data aceasta.
  • Nu intrati in panica; nu va luptati cu aceasta stare. Ideal ar fi sa va amintiti ca experimentati acest fenomen, al paraliziei in somn, si atunci va veti calma.
  • Lasati-va "dus de val"; odata ce v-ati dat seama ca experimentati paralizia in somn si sentimentul fricii a disparut, nu mai faceti nimic. Veti adormi, probabil, normal.
  • Miscati-va degetele de la picioare - nu veti reusi sa va treziti daca va luptati, insa daca doriti sa va treziti atunci, incercati sa miscati eztremitatile, degetele picioarelor, si incet-incet piciorul (sau ambele, daca puteti); miscarea va va trezi pe deplin.
  • Inclestati pumnii - asemanator punctului de mai sus, miscati extremitatile, nu luptati cu tot corpul. Inclestati pumnii si, incet-incet, mainile.
  • Respirati adanc si calmati-va respiratia. Aceasta va elimina frica si sentimentul de apasare de pe piept, daca acesta exista.
  • Ganditi-va la cineva pe care il/o iubiti sau admirati cel mai mult. Poate fi chiar iubita, ori mama, ori chiar Isus Hristos, pentru persoanle religioase, sau Dumnezeu. Traind sentimentul iubirii chiar si pentru o fractiune de secunda va face sa dispara frica si sa va calmati.
  • Incercati sa vorbiti, sa cereti ajutor. Daca impartiti patul cu cineva, va va auzi, insa retineti ca daca fortati si vreti sa tipati, este posibil ca strigatul sa fie doar in mintea dvs.. Vorbiti normal, daca puteti. Cel mai bine e sa va informati si partenera/ul de pat despre starile de paralizie in somn pe care le aveti. Nu toti reusesc sa articuleze vreun sunet, insa, in momentul acestor trairi.
  • O alta alternativa pentru a va trezi consta in a tusi. Concentrati-va, la fel ca in cazul respiratiei, la tuse si incercati sa tusiti din ce in ce mai tare. Daca veti reusi, socurile tusei va vor trezi, eventual.
  • Faceti un plan pornind de la aceste puncte si nu le incercati pe toate deodata. Practic, daca unul nu merge, incercati un al doilea - insa este bine sa le treceti pe hartie de cateva ori pentru a le memora ordinea.
  • O alta metoda despre care se spune ca are succes consta in schimonosirea fetei. Miscati muschii fetei, ai nasului, ai gurii, deschideti gura cat puteti de larg, strangeti pleoapele s.a.m.d.
Daca v-ati trezit din paralizia in somn este bine sa va ridicati din pat, sa aprindeti lumina si sa va spalati pe fata pentru ca de multe ori cei care se trezesc cad din nou in aceasta stare. Asadar, ridicati-va, inviorati-va putin, eventual beti un pahar de lapte cald si apoi, daca doriti, culcati-va inapoi.
In poza de mai jos puteti vedea cateva dintre cauzele ce produc acest fenomen, al paraliziei in somn sau, in engleza, sleep paralysis.
Cauzele paraliziei in somn (what can cause sleep paralysis)
Cauzele paraliziei in somn